MEKO LEMLJENJE

MEKO LEMLJENJE

Lemljenje je proces spajanja dva metala, pri čemu se osnovni materijal samo zagreva, a treći-dodatni topi. Ukoliko se odvija na temperaturama nižim od 450°C to je onda meko lemljenje.

Pogledaj proizvode
OPREMA ZA LEMLJENJE
GASOVI

GASOVI

Kod lemljenja (mekog i tvrdog) za topljenje dodatnog materijala koriste se gasovi. To su butan, propan-butan, propan butan sa kiseonikom, mapp gas, mapp gas sa kiseonikom i acetilen sa kiseonikom.

Pogledaj proizvode
POTROŠNI MATERIJAL
TVRDO LEMLJENJE

TVRDO LEMLJENJE

Tvrdi lem je identičan procesu mekog lemljenja, sa tim što se odvija na temperaturama većim od 450°C. Koristi se za spojeve gde su veći pritisak i dinamička opterećenja.

Pogledaj proizvode
ZAVARIVANJE

ZAVARIVANJE

Osnovna razlika izmedju lemljenja (tvrdog ili mekog) i zavarivanja (REL,MIG/MAG,TIG,gasno...) je što se kod lemljenja, kao što je već pomenuto, osnovni materijal samo zagreva, a dodatni topi, dok ...

Pogledaj proizvode

MojMesser koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i pružio bolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite sa korištenjem naše web stranice, dajete svoj pristanak na korištenje kolačića. Više o Uslovima korištenja i Politici privatnosti možete pročitati ovde