USLOVI KORIŠĆENJA

Ovi uslovi korišćenja će se primenjivati na korišćenje internet stranice https://moj.messer.rs za poručivanje (u daljem tekstu “MOJMESSER”)  proizvoda iz prodajnog programa kompanije Messer Tehnogas AD (u daljem tekstu “MESSER”) za područje Republike Srbije.

Registracija, korišćenje sajta, autorska prava

Registracija na MOJMESSER dozvoljena je samo licima koja imaju najmanje 18 godina. Registrovani korisnik snosi odgovornost za tačnost unetih podataka prilikom registracije. Podaci korisnika koje popunjava prilikom registracije se prenose putem interneta u zaštićenoj formi upotrebom SSL.

Korišćenje sajta je bez ikakvih naknada za korišćenje. Zabranjeno je korišćenje specijalizovanih programa za preuzimanje sadržaja sajta i onesposobljavanje rada sajta. Nedozvoljeno korišćenje sajta podleže materijalnoj i krivičnoj odgovornosti.

MOJMESSER je zaštićen autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati, reprodukovati, distribuirati, menjati sadržaj, izvoditi, javno prikazivati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne možete koristiti logotipe, žigove, zaštitne znake, nazive ili oznake proizvoda bez prethodne saglasnosti njihovog vlasnika.

Registracijom na MOJMESSER korisnik je prihvatio Uslove korišćenja. Ovi uslovi korišćenja mogu biti promenjeni bilo kada, pa je korisnik dužan pre poručivanja da proveri sadržinu istih. Poručivanjem se korisnik saglašava sa verzijom uslova korišćenja važećom u trenutku poručivanja.

Ograničenje garancija

Sadržaj prikazan na MOJMESSER je prikazan “kao takav” bez garancija bilo koje vrste. MESSER ne daje garancije na tačnost, kompletnost i primenjivost sadržaja. MESSER ne daje garanciju na neprekidnost rada sajta kao i na bezbednost ili odsustvo grešaka. MESSER može promeniti sadržaj sajta u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.

Uslovi poručivanja

  1. Roba je poručena kada Kupac nakon ubacivanja proizvoda u korpu klikne na “PORUČI”, a Prodavac mu pošalje potvrdu u vidu “Obaveštenja o isporuci” odnosno predračun, ukoliko Kupac predračun plati u roku naznačenom na predračunu
  2. Poručivanjem robe Kupac prihvata Opšte uslove prodaje/pružanja usluga/davanja ambalaže i opreme u zakup
  3. Kupac može da izmeni porudžbenicu sve do prijema “Obaveštenja o isporuci”
  4. Nakon poručivanja proizvoda koji se plaćaju pouzećem, Prodavac će izvršiti isporuku u dogovorenom roku isporuke
  5. Nakon poručivanja proizvoda koji se plaćaju po predračunu, Prodavac će pokrenuti isporuku tek po uplaćenom predračunu
  6. U slučaju bilo kakve promene (npr. rok isporuke, količina robe i sl.) Prodavac će obavestiti Kupca
  7. Za ugovorene Kupce, cene proizvoda i transport su po ugovoru

 

Ograničenje odgovornosti

MESSER neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati upotrebom MOJMESSER, a u skladu sa zakonom. 

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Prikupljanje privatnih podataka

Prilikom posete korisnika web stranama sajta MOJMESSER, server zapisuje informacije o korisničkoj IP adresi kako bi pratili način prijavljivanja korisnika na sajt. MESSER sakuplja informacije koje korisnik ostavlja kao što su ime, prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresa.

Web kontrola i kukiji

MOJMESSER koristi tehnologiju da prikuplja i snima podatke u svrhu marketinga i optimizacije. Kukiji (Cookies) mogu da se koriste za ovu svrhu.  Kuki je mali tekst koji smešta web server u internet pregledač korisnika. Kukiji omogućavaju da se internet pregledač prepozna prilikom sledećeg pristupa sajtu i da se ubrza rad sa korisnikom. Podaci koje prikupljamo mogu da pokazuju sa kog sajta je došao korisnik na naš sajt, koje stranice je posetio, kao i dužinu i datum posete. Korišćenje kukija korisnik može zabraniti u podešavanjima u svom internet pregledaču. Onemogućavanje, odnosno brisanje, može značiti i umanjenje funkcionalnosti internet stranice.

Korišćenje privatnih podataka

MESSER  je posvećen zaštiti svih informacija koje sakuplja i čuva o korisnicima koji posećuju MOJMESSER. MESSER se obavezuje da će čuvati privatnost svih registrovanih korisnika koji su prilikom registracije ostavili neophodne podatke za poslovanje. MESSER može zahtevati proveru identiteta korisnika odnosno proveru podataka koje je korisnik ostavio prilikom registracije. Pored neophodnih podataka, MESSER prikuplja podatke o proizvodima koje korisnici naručuju kao i stranice koje posećuju, a sve u cilju poboljšanja poslovanja. MESSER može da objavi opšte informacije trećim licima kao što je npr. broj posetilaca sajta, ali ne i podatke kojima se može identifikovati korisnik.

Podaci o korisnicima su dostupni samo zaposlenima MESSER koji su im potrebni za obavljanje posla sa korisnikom i koji su odgovorni za poštovanje zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko je potrebno da podatke korisnika damo trećim licima, korisnik će o tome biti obavešten i dati svoju saglasnost osim u slučajevima gde je zakonska obaveza da dostavimo podatke (npr. nalog suda).

Odgovornost korisnika

Registrovani korisnik je odgovoran za sve aktivnosti koje se dešavaju na njegovom nalogu uključujući davanje lozinke drugim licima.

Ograničenje odgovornosti

MESSER primenjuje standardne bezbednosne mere zaštite ličnih podataka korisnika, ali ne snosi odgovornost za propuste vezane za bezbednost koje nisu pod kontrolom MESSER.

Prihvatanje politike privatnosti

Korišćenjem ovog sajta korisnik prihvata Politiku Privatnosti. Politika Privatnosti može da bude promenjena u bilo kom trenutku, bez prethodne najave i korisnik je dužan da je pročita pre upotrebe sajta. Ukoliko korisnik nastavi sa korišćenjem sajta nakon izmene Politike Privatnosti, smatraće se da je prihvata. 

 

MojMesser koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i pružio bolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite sa korištenjem naše web stranice, dajete svoj pristanak na korištenje kolačića. Više o Uslovima korištenja i Politici privatnosti možete pročitati ovde